Campania “Ajuta-l sa creasca mare” a inceput o noua etapa la debutul acestei luni.
Noul nostru proiect s-a nascut din dorinta unor oameni minunati de a sprijini copii cu rezultate bune la invatatura aflati, insa, in diferite situatii de risc. Fie ca provin din familii monoparentale, fie ca se confrunta cu problem socio-economice, copiii sunt foarte sensibili la problemele familiale si raman marcati intrega lor viata de situatiile de risc intalnite la varstele fragede ale copilariei.
Programul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, proveniti din familii cu diferite probleme socio-economice, din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana.
Prin cele 8 ateliere de lucru, care se vor desfasura in perioada iunie-iulie 2015, la care va participa activ un psiholog specializat in consilierea copiilor cu probleme, vom incerca sa descoperim necesitatile psihologice ale fiecaruia in parte.
Proiectul se desfasoara cu sprijinul SIF Moldova si in parteneriat cu Parohia Fundu Tutovei.
Atelierul - Sa facem cunostinta! Cine sunt eu?
Primul atelier a debutat pe 2 iunie, prin sarbatorirea Zilei Internationale a Copilului si prin cateva activitati de cunoastere reciproca si “spargere a ghetii” oricarui nou inceput.
Atelierul – “Eu si familia mea!”
In cadrul celui de-al doilea atelier copiii au fost rugati sa deseneze, pe o coala alba de hartie, familia lor asa cum o vad ei si o traiesc zi de zi. Desenul ne atrage atentia prin accentul pus pe anumite elemente in detrimentul altora.
Orice desen dezvaluie mult mai mult decat lasa sa se vada. Prin intermediul desenului copilul isi exprima universul interior pe plan emotional, dar si la nivel de dezvoltare psiho-intelectuala. Desenul exprima viziunea autentica a copilului despre lume, la anumite momente din viata sa. Principalul obiectiv al interpretarii unui desen este sa ne apropie mai mult de copil.
Atelierul – “O lume de culoare”
Atelier – „O lume de culoare “prin care ne-am dezvoltat abilitatile manuale si indemanarea cat si lucrul in echipa.
Spiritul de echipa este o calitate importanta care pregateste copiii pentru provocarile vietii de adult. Este un “bun” dobandit care-i invata despre incredere, responsabilitate, comunicare sau cooperare. Spiritul de echipa este in stransa legatura cu o alta abilitate pe care copiii trebuie sa o invete si sa o stapaneasca: cooperarea.
Spiritul de echipa presupune dezvoltarea si invatarea unor abilitati si valori esentiale pentru copii:
- incredere;
- responsabilitate;
- cooperare;
- comunicare;
- prietenie.
Atelierul – “Bijuterii eco pentru fetite si micul Picasso”
Atelierul – “Copilaria ne da aripi”
Copiii au desfășoară activități pentru dezvoltarea abilităților artistice și manuale, creativității și imaginației prin confecționare de produse hand made.
Atelierul – “Reciclare creativa”
Atelierul – “Micii arhitecti”
Atelier inchidere proiect - “O lume de culoare”
A doua etapa a Campaniei “Ajuta-l sa creasca mare”!
Atelierul – Sa facem cunoastem!
Primul atelier a debutat pe 24 octombrie si este rezervat cunoasterii fiecare copil prezent, fiecare dintre noi isi v-a spune prenumele si o preferinta, un comportament caracteristic.
Atelierul v-a cuprinde activitati de colorare a personajului favorit, cat si de intocmirea unor fise ce contin „CE NE PLACE” si „CE NU NE PLACE”. Finalul activitatii v-a fi inchis cu o serie de cantecele si dans pentru cei mici.
Aceasta activitate va da starul relatiei dintre echipa si copii din centru, pentru o cat mai buna colaboarare pe parcursul atelierelor ce vor urma.
Atelier Halloween
La atelierele creative de Halloween, copiii au invata cum sa realizeze decoruri amuzante si infricosatoare pentru aceasta sarbatoare. Workshop-ul a avut rolul de a-i ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile si indemanarea practica si creativa, fiind totodata si o sursa buna de distractie, relaxare si voie buna.
Mai concret cei mici au realizat masit cu personajele lor preferate din desen si au confectionat alaturi de voluntari dovleci decoractivi de Halloween.
Atelierul “Ne dezvoltam personalitatea prin joaca si film”
Cei mici vor petrece la locul de joaca, cei mai mari vor merge la film
In cadrul acestui atelier vom desfasura o activitate foarte indragita de cei mici, locul de joaca, unde vor putea sa se distreze cateva ore si in acelasi timp se va observa interactiunea copiilor fata de alti copii.
Se spune ca niciodata nu suntem prea mari pentru a ne juca, insa cei mai mari dintre copii au ales filmul, in detrimentul locului de joaca.
Atelier “Ne confectionam rame foto”
Acest atelier a avut menirea de ai ajuta pe copii sa isi dezvolte creativitatea si sa confectioneze rame foto asa cum si le imagineaza si le doresc ei.
Confectionarea ramelor foto a fost distractiva si i-a ajutat pe cei mici sa interctioneze si sa se ajute reciproc, mereu dorind o confirmara a faptului ca ceea ce au ales pentru ramele lor foto este cel mai frumos.
Acest atelier ne ajuta sa aflam cat de bogata este imaginatia copiilor si ce inclinatii artistice au acestia.
“Daruieste un zambet”
Orice nu iti mai foloseste poate fi o comoara pentru altcineva
- jocuri
- jucarii
- carti
- haine, incaltaminte
- rechizite.
Campania ” Nu arunca, DONEAZA!” face parte din proiectul “Asociatiei pentru o Europa Unita” – “Ajuta-l sa creasca mare!”
Campania este destinata copiilor de orice varsta, proveniti din familii defavorizate cat si copiilor din centrele de plasament.
Campania se desfasoara in perioada august-decembrie 2015.
Daca aveti jucarii pe care copii dumneavoastra nu le mai foloses, intrebatii daca vor sa le doneze in schimbul unui zambet!
Puteti dona jucarii la sediul nostru din Str. Pictor Theodor Aman 94C de luni pana vineri, intervalul orar 10:00-14:00. Ne puteti contacta pe mail, facebook sau pe telefon. Venim noi la dumnevoastra!
Orice act de caritate precum si voluntariatul ne vor ajuta sa conducem o bucurie intr-o familie mai putin norocoasa.
Rechizite pentru copii
Alin si Brandusa Negurici au luptat mereu sa-si tina cei 5 copii alaturi, chiar daca pe altii saracia materiala ii inraieste in cazul lor i-a facut sa fie mai “bogati sufleteste” mai atasati de copii.Mama, desi modesta si cu reminiscentele copilului crescut in orfelinat este foarte atasata de copii si se zbate din rasputeri ca acestia sa fie ingrijiti si sa beneficieze de educatie. In fiecare dimineata se trezeste la ora 4 pentru a le pregati cele necesare dupa care ii “imprastie” la fiecare dintre cele trei scoli aflate in zone diferite ale orasului. Negurici Denisa este o fetita minunata, in clasa a III A.
Cele 3 surori, Bors Andreea Elena in clasa a III-a, David Daria elena Clasa I-a, David Denisa Maria clasa 0 se afla in grija bunicii materne, Birgu Maria, cu domiciliul in sat Podis, com.Margineni.
Galateanu Stefan este un copilas premiant in clasa a V-a la Scoala gimnaziala Odobesti care se afla in grija strabunicii materne, Boghian Maria.